Prosedur Permohonan Kebenaran Nikah Di Negeri Johor (Borang Nikah)

Hai uoolss!! Kali nk update entri pasal proses borang nikah pulak..jom baca! 🙂
Sy nak kongsi mcm mana prosedur nikah di Johor. Borang Nikah menggunakan Sistem encr ni khas untuk pasangan org Johor atau pasangan yg nak bernikah di negeri Johor. Pertama sekali korang kena pergi ke laman web encr johor ni
Sistem mcm ni mudah, sy pegi pejabat agama sekali je time nk submit borang. Tak perlu nk pergi dua tiga kali.
Borang nikah sistem encr ni sah dlm tempoh 3 bulan / 90 hari sahaja dari tarikh nikah.
Mesti selesaikan segala urusan keperluan borang nikah dlm tempoh 3 bulan sebelum tarikh nikah ok.
Semoga membantu pasangan di luar sana yg nk nikah. Maaf jika ade terkurang..
SILA KLIK PADA GAMBAR UNTUK NAMPAK LEBIH JELAS..